Homepage
Bezocht of niet
Over "Pop-up vensters"
Formulier invullen
Klimaatverandering
Download
Favoriete internetpagina's
Kleuren aanpassen

 

 

Op deze pagina staan enkele "links" naar websites die interessant zijn om eens te bekijken.

 

http://www.telegraaf.mobi/ Deze link voert naar een speciale website van dagblad De Telegraaf. Deze site is bedoeld voor gebruik op mobiele telefoons en PDA's. Doordat de opmaak van de pagina's op deze site veel eenvoudiger is dan op de "normale" site van de Telegraaf, is de pagina erg geschikt voor mensen die met spraak of braillehulpmiddelen werken.
http://www.aangepast-lezen.nl/ Deze website is het landelijk loket van de openbare bibliotheekbranche voor mensen met een visuele beperking of een andere leeshandicap. Het Loket aangepast-lezen is bestemd en toegankelijk voor alle mensen met een leeshandicap, die geen gebruik kunnen of willen maken van de plaatselijke openbare bibliotheekvoorziening. Via deze website worden ook de elektronische kranten en tijdschriften aangeboden, die voorheen werden verspreid via www.anderslezen.nl.
http://www.dedicon.nl/ Deze link verwijst naar de algemene homepage van Dedicon, de blindenbibliotheek in Grave (voorheen FNB). Dedicon produceert ongeveer 300 verschillende gesproken uitgaven, deels in opdracht van het Loket aangepast-lezen, deels in opdracht van instellingen, organisaties en bedrijven.
http://www.nvbs.nl/ Dit is de website van de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden. De NVBS biedt steun, onderling contact, informatie-uitwisseling en draagt zorg voor gezamenlijke belangenbehartiging van mensen met een visuele beperking.
www.google.nl/pda Google is de bekendste "zoekmachine" op internet. Deze link verwijst naar een Google site met voor mobiele apparatuur aangepaste weergave.
http://www.nu.nl/ Nu.nl is een nieuws website die u de mogelijkheid biedt via RSS feeds automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.
http://www.knmi.nl/ Het KNMI biedt op haar website de mogelijkheid te abonneren op RSS feeds voor de weersverwachting voor vandaag en morgen en voor de meerdaagse verwachting. Ook deze site kunt u gebruiken als u wilt uitproberen hoe RSS feeds werken.

 

De logo's van Bartiméus en Koninklijke Visio (bovenaan iedere pagina) zijn eveneens links. U kunt deze gebruiken om naar de websites van deze organisaties te "surfen".